Beharangozó 2021. február 5., péntek

"A végsőkig kell küzdeni"

A DVTK 111. születésnapján hazai pályán játszik a DVTK a Kisvárda ellen. A találkozó előtt Zoran Zekić vezetőedzőt kérdeztük.

"A végsőkig kell küzdeni"


A legutóbbi mérkőzés előtt és alatt is sokat cserélt. A rotáció miatt, vagy még keresi az ideális csapatot? - kérdeztük elsőként.

- Január elején érkeztem, és rövid idő állt rendelkezésre megismerni a régi és új játékosok képességeit, erőállapotát, és a felkészülésre is nyúlfarknyi idő jutott - elevenítette fel Zoran Zekić. - Úgy vélem, mostanra már tudom, kitől mire számíthatok, kinek mi az erőssége. Ez alapján azt is látom, milyen játékra alkalmas a keret, mi vezethet sikerre.

Ebben a bajnokságban, amikor a DVTK szerezte meg a vezetést, akkor mindig legalább egy pontot szerzett. Tehát igazából az a feladat nehézsége a Kisvárda ellen, hogy hogyan kell az első gólt lőni - vetettük fel.

- Ennek a statisztikának van egy másik olvasata is - reagált. - Pakson és Felcsúton is jól kezdtük a mérkőzést, azonban egy hiba, és az azt követően kapott első gól mindent megváltoztatott. Minden csapat került már hátrányba, a nagy kérdés az, hogyan reagál rá. Ám kétségtelenül az lenne a legjobb, ha szombaton mi rúgnánk az elsőt.

A Felcsúton lecserélt Molnár Gábor még mindig fájlalja sérülését, csak a mérkőzés előtt derül ki, tudja-e vállalni a játékot, a legutóbb hiányzó Mirko Ivanovski viszont készen áll a játékra. Polgár Kristóf, Branislav Danilović és Orosz Donát továbbra sem áll rendelkezésre, miként Diego Živulić sem játszhat eltiltás miatt.

A Kisvárda jelenleg a bajnokság 5. helyén áll (7 győzelem, 7 döntetlen, 5 vereség), legutóbb az MTK ellen vereséget szenvedtek (bővebben itt lehet az ellenfélről olvasni)

- A Kisvárda jó labdarúgókkal rendelkezik, és nem csak eredményes, hanem jó játékot is játszik, azonban mégsem a Real Madrid érkezik Diósgyőrbe. Függetleníteni kell magunkat az ellenféltől, nekünk saját magunkra, a saját játékunkra, a saját célunkra kell koncentrálni.

Ezek szerint a DVTK vezetőedzőjeként most nem csak labdarúgó-szakemberként, hanem pszichológusként is sok a feladata.

- Nehéz helyzetben vagyunk, de nem reménytelenben - mondta a vezetőedző. - Azt kérem a játékosoktól, gondolkodjanak pozitívan, nem lehet folyton panaszkodni. Az egész világot sújtja a koronavírus-járvány, Horvátországban földrengés miatt kerültek utcára az egyik napról a másikra emberek, ők pedig focizhatnak. Vegyenek példát róluk, soha nem szabad feladni, a végsőkig kell küzdeni.

Két jeles naphoz közelítünk a hétvégén, Zoran Zekićet vasárnap egy hónapja nevezték ki a DVTK vezetőedzőjének, a DVTK pedig szombaton ünnepli alapításának 111. évfordulóját.

- Rólam kár beszélni, a klub születésnapja viszont nagyon fontos dolog. Hatalmas hagyományokkal rendelkezik a DVTK, nagy megtiszteltetés számtalan kiváló edző után leülni a diósgyőri  kispadra egy ilyen jeles napon. Méltó módon szeretnénk megünnepelni a születésnapot, de a legszebb ajándékunk az lesz a szurkolóknak, ha az idény végén meghosszabbítjuk az élvonalbeli tagságunk - zárta Zoran Zekić.