Összefoglaló 2024. február 28., szerda

Rudi Požeg Vancaš: Ahogy edzel, úgy játszol

Rudi Požeg Vancaš igazán jó formában játszik, az elmúlt két mérkőzésen kiosztott három gólpasszt, kiharcolt egy büntetőt, és egyszer maga is betalált.

Rudi Požeg Vancaš: Ahogy edzel, úgy játszol


A DVTK rengeteg helyzetet alakított ki 2024 első három meccsén, ami rendre kimaradt, ezért csak egy pontot játszott. Az új stáb érkezését követően viszont mindkét meccset sikerült megnyerni, ráadásul négy-négy gólt szerezve.

- Ahogy mondtad, jól játszottunk az első három meccsen is, de nem állt mellénk a szerencse - idézte fel Rudi Požeg Vancaš. - Debrecenben már 2-0-ra vezettünk, az ilyen meccseket le kell hozni, ám sajnos végül egyenlítettek a hazaiak. A Kecskemét és az Újpest ellen pedig hasonló mérkőzést játszottunk, mindkétszer az ellenfél szerezte meg a vezetést, majd egyenlítettünk, végül mégis pont nélkül maradtunk. 
A fociban jól ismert jelenség, hogy egy edzőváltás új lendületet ad a csapatnak, mi is erőt merítettünk az új stáb érkezéséből. Az edzéseken jó munkát végzünk, és legalább ennyire fontos, hogy pozitív a hangulat, mindenki mosolyog. Őszintén szólva meglepett, de legalább ennyire örülök neki, hogy az új vezetőedző ilyen rövid idő alatt elérte ezt. Legyőztük a Fehérvárt, a Zalaegerszeget, azaz továbbra is versenyben vagyunk mindkét sorozatban. Szombaton a Puskás Akadémia érkezik, szeretnénk folytatni ezt a szériát.

A Fehérvár ellen két gólpasszt adott a szlovén támadó, valamint kiharcolt egy büntetőt, a ZTE elleni továbbjutáshoz pedig egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá. És ehhez még hozzátehetjük, hogy  a Fehérvár ellen átadta a 11-est, pedig korábban az összes lehetőséget ő vállalta, és értékesítette.

- Most jönnek a kanadai pontok, de ez nem csak rólam szól, a csapat is igen jól játszik - reagált a szlovén támadó. - Igyekszem helyzetbe hozni a társakat, és érkezett egy új center, aki két meccs alatt három gólt szerzett, ami nagyon fontos egy támadónak. És ne feledkezzünk meg Brightról (Bright Edomwonyi - a szerk.) sem, aki ma is betalált. Ami a 11-est illeti, ha nem ellenem szabálytalankodnak, akkor lehet, én végzem el a büntetőt. Számomra a csapat az első, és ha egy társ úgy érzi, hogy be fogja lőni a büntetőt, akkor odaadom neki a labdát, ez nem jelent gondot számomra.

Ha valaki csak az újságban olvassa, hogy 4-0-ra majd 4-2-re nyert a DVTK, talán azt hiheti, hogy könnyű meccsek voltak, de sok labdarúgó elmondta már, hogy ezen a szinten nincs könnyű meccs.

- Az élvonalban egy gólt szem könnyű rúgni, mi pedig nyolc gólt szereztünk két meccsen - világította meg. - A Fehérvár ellen természetesen új mérkőzés kezdődött a piros lap után, ami általában könnyebbé teszi a meccset - vagy nem, ha nem koncentrálsz eléggé. Mi azonban továbbra is teljes fordulatszámon pörögtünk, jól játszottunk, és nyertünk. 
Sok minden hétközben dől el, mert ahogy edzel, úgy játszol, ezért most sem szabad kiengedni, hanem fel kell készülni a Puskás Akadémia ellek, és szombaton nyerni kell.

Hogyan lehet ezt a formát továbbvinni, ha nem is feltétlenül négy gólt szerezve, de győzelemmel a PAFC ellen? - kérdeztük zárásként.

- Ma még ki kell élvezni a győzelmet, holnap viszont már el kell felejteni a ZTE elleni meccset, és ismét bele kell állni a kemény munkába. A kupa után ismét a bajnokságra kell figyelni, mert a Puskás Akadémia egy roppant erős csapat. Azonban mi is jó minőséget képviselünk, ráadásul az egész társaság együtt lélegzik. És ahogy már ezerszer elmondtam, a csapatban rejlő pozitív energiákat felhasználva elérhetjük a céljainkat - zárta szavait Rudi Požeg Vancaš