Beharangozó 2024. január 29., hétfő

Kedden Isztambulban lép pályára a DVTK HUN-Therm

Utolsó fordulójához érkezett ez Euroliga idei kiírásának csoportköre: a címvédő és biztosan csoportelső Fenerbahce otthonába látogat a DVTK HUN-Therm január 30-án, kedden magyar idő szerint 17 órától. A találkozó előtt bemutatjuk az ellenfelet, felidézzük a két csapat legutóbbi közös mérkőzését.

Kedden Isztambulban lép pályára a DVTK HUN-Therm


Euroliga A-csoport 14. forduló

2024. január 30., kedd (Isztambul, Metro Energy Sports Hall)
17:00 Fenerbahce - DVTK HUN-Therm
A mérkőzés török idő szerint 19 órától kezdődik!

Mérkőzés információk

Helyszín

Metro Energy Sports Hall
Barbaros, 34746 Ataşehir/İstanbul, Törökország

Felhívás a Törökországba utazó szurkolóknak

A rendező klub tájékoztatása alapján az Isztambulba utazó szurkolók mindenképp küldjék el hétfő éjfélig Szabó István technikai vezetőnknek minden utazó személy pontos nevét, mert csak a leadott lista alapján engednek majd be vendégszurkolót a csarnokba! A neveket a [email protected] emailcímre kérjük megküldeni!

Közvetítés

A találkozót az Euroliga YouTube csatornáján lehet élőben követni.

Ellenfél-leső

A címvédő Fenerbahce az utolsó forduló eredményétől függetlenül már biztosan csoportelsőként zár az A csoportban, ugyanakkor a török sztárcsapat sem veretlen már: idegenben a Lyon és a Schio ellen sem tudtak diadalmaskodni. A formájuk azért így sem mondható rossznak, legutóbbi két meccsükön a Lublin, Sepsi kettős ellen egyaránt tudtak győzni, így biztosan pályaelőnyből várják már a folytatást.

A keretük nemzetközi sztárokkal teletűzdelt, elég csak a friss Európa-bajnok Emma Meessemant, Yvonne Andersont, Kayla McBride-ot vagy a frissen (vissza)igazolt Napheesa Colliert említeni. Hazai pályán még nem kapott ki az idei Euroligában a Fenerbahce, kemény feladat vár tehát csapatunkra kedden.

Egymás ellen

A 7. fordulóban láttuk vendégül a címvédőt a DVTK Arénában, közel teltházas nézőszám mellett találkozott az Euroliga két utolsó, veretlen csapata. Bár kiválóan helytálltunk a parázs hangulatú mérkőzésen, nem sikerült legyőznünk a török együttest, akik végül 64-81-es sikert arattak.

2023. november 29.
DVTK HUN-Therm - Fenerbahçe Alagöz Holding 64-81 (20-18, 17-29, 16-19, 11-15)