Pénteken páros open versenyszámmal vette kezdetét a szombathelyi darts hétvége diósgyőri indulóinknak egyfajta bemelegítésként a másnapi nemzeti versenyekre. A Lövei Milán-Kürti Áron diósgyőri kettős erős csoportba került, és sokáig úgy tűnt, hogy nem tudnak továbbjutni, ám jobb legaránynak köszönhetően végül a csoport harmadik helyén továbbléptek. A főágon ezt követően 4:1-es győzelmet arattak, majd a legjobb 16 között egy döntő leges csatában sajnos kikaptunk, így a 9. helyen zártak.

Szombaton az egyéni nemzeti bajnokság 7. fordulója következett, ahol Kürti Áron ellenfél híján erőnyerőként játék nélkül jutottam tovább az első körből, ami után a verseny hetedik kiemeltje következett. Diósgyőri játékosunk ellenfele már egy meccsel a háta mögött érkezett a 2. fordulóba és így bemelegedve legyőzte játékosunkat, aki végül a 17. helyen zárt. Lövei Milán viszont két mérkőzést is nyerni tudott egymás után. Először 6:4 arányban, majd egy nagy fordítással 6:5-re a legjobb 32 között. A nyolc közé kerülésért dartsosunkat Székely Pál állította meg, aki később a fordulót is meg tudta nyerni. Fiatal játékosunk azonban így is a 9. helyen végzett, ami az eddigi legjobb helyezése a felnőtt nemzeti sorozatban.

Vasárnap a magyar kupa küzdelmeiben Kürti Áron erős csoportba került, ahol két játékos is az országos ranglista legjobb 16 játékosa közt volt. Kovács Patrik 3:0-ra verte indulónkat, aki ezt követően négy legben legyőzte Tekauer Norbertet. Így jöhetett a továbbjutásról döntő rangadó Börzsei János ellen, ahol egy végletekig kiélezett meccsen Kürti Áron döntő legben kikapott és éppen nem jutott tovább. Lövei Milán fantasztikus játékkal viszont csoportja élén végzett három győzelemmel, mindössze egy leget veszítve. Az egyenes kieséses szakaszban Helfrich Patrik ellen egy 6:0 arányú győzelemmel folytatta jó szereplést, amit követően a magyar válogatott Rucska József következett. Fiatal tehetségünk élete meccsét játszotta a legjobb 16 között és egy elképesztő végjátékban 6:5-re nyerni tudott jóval esélyesebb ellenfele ellen, ezzel bejutva a negyeddöntőbe. A legjobb négy közé kerülésért a későbbi győztes Székely Pállal már nem bírt játékosunk és nyolc legben alulmaradt ám így is az előkelő ötödik helyen végzett a rangos hazai versenyben.

- Péntek este egy páros 9. hellyel melegítettünk be, majd szombaton nehézkes 6:4-es győzelemmel kezdtem, ami után 3:5-ről fordítva megnyertem a tábladöntőt 6:5-re, és így először jutottam a legjobb 16 közé ob-n. Vasárnap sikerült megnyernem a csoportomat a Magyar Kupában, aztán egy 6:0-ss győzelmet követően elértem sportkarrierem eddigi legnagyobb győzelmét, ami egyértelműen Rucska József soft és páros magyar bajnok legyőzése volt. Nincsenek szavak arra, ahogyan megéltem ezt a hétvégét. Felemelő érzés így teljesíteni az ország legjobbjai között, ráadásul ezúttal le is tudtam győzni az egyik legjobb hazai dartsost. Ezek az eredmények nagyon sokat jelentenek nekem, és hatalmas sikernek élem meg őket, és mások is elismerik a kapott visszajelzésekből látva. Hatalmas a boldogságom most - értékelt Lövei Milán a versenyek után.

Az országos bajnoki sorozat utolsó fordulója előtt Lövei Milán a 31. Kürti Áron pedig a 33. helyen áll a ranglistán, ami mindkettőjüknek ez az eddigi legjobb helyezése.