Az Arany Bikák Darts SE szervezésében 21 indulóval 4 csoportban vette kezdetét az idei 9. régiós MDL forduló. A csoportküzdelmeket követően 6 diósgyőri játékos jutott fel a főtáblára, míg Varga Gergely, Nádasdi Ferenc, Kulifai Gergely és Biró Gergő 17. lett.

Az egyenes kieséses szakasz első körében Lövei Milán és Kriston Szabolcs sajnos nem tudott nyerni és kilencedik lett, azonban Sviderszki Dávid, Dupcsák István, Lévay Máté és Nagy Viktor tovább lépett a negyeddöntőbe. Az elődöntőbe kerülésért Lévay 4 legben kapott ki a későbbi győztes Vályitól, Nagy pedig 4:1 arányban szenvedett vereséget szintén a felső ágon. A tábla alsó felében házi diósgyőri csatát rendeztek, ahol Sviderszki 4:0-ra le tudta győzni Dupcsákot és bejutott az elődöntőbe. A fináléba kerülés viszont sajnos már nem jött össze Sviderszki Dévidnak, aki egy végletekig kiélezett, döntő leges meccsen bronzérmet szerzett.

Szezonbeli második dobogójával Sviderszki Dávid a hatodik helyre jött előre a régiós ranglistán, amit továbbra is Kürti Áron vezet Dupcsák István előtt, míg hármukon kívül négy másik piros-fehér dartos is országos döntős helyen áll.

A következő, 10. fordulót augusztus 25-én rendezik majd szintén az Arany Bikák Darts SE szervezésében.