Az elmúlt két európai évadban az Aluinvent DVTK színeiben szereplő Shatori Walker-Kimbrough tavaly bajnoki címet szerzett a Washington Mystics gárdájával. Ezt követően egy összetett csereüzlet keretében New Yorkba került, majd onnan a Draft éjszakáján egy újabb csere keretében a Phoenix Mercury-hoz.

A WNBA szezonja július végén rajtol a floridai Bradenton-ban található IMG Academy edzőközpontban. Minden gárda 22 mérkőzést vív az alapszakaszban. Több csapat kerete változott az elmúlt napokban, de a Mercury-tól mindenki vállalta a szereplést a tömbösített szezonban.

A csonka európai szezont nézve a DVTK-nál Shatori Walker-Kimbrough 17 bajnoki mérkőzésen 31.1 perc alatt 21.6 pontot, 3.3 lepattanót és 2.6 gólpasszt átlagolt. Az Európa Kupában hét összecsapáson 32.0 perc alatt 17.7 pontot, 3.6 lepattanót és 2.0 gólpasszt jegyzett.

A WNBA-t tekintve Shatori Walker-Kimbrough toronymagasan a legjobb alapszakaszát zárta 2019-ben. 34 mérkőzésen 17.1 percet átlagolt, 6.7 pontot, 1.6 lepattanót és 1.2 gólpasszt elérve. Kilenc perccel töltött többet a pályán és kétszer annyi pontot jegyzett meccsenként az alapszakaszban, mint 2018-ban.

A Washington Mystics bajnoki menetelése során Shatori Walker-Kimbrough-nak a rájátszás hét találkozóján 7.3 perc alatt 2.7 pont, 0.4 lepattanó és 0.4 gólpassz volt az átlaga.

Forrás: wbasket.hu