- A miskolci műkorcsolyázás egyik legjelentősebb évén vagyunk túl, hiszen csatlakoztatok a DVTK Jegesmedvékhez. Hogyan értékelnéd a 2018-as évet?
- Az, hogy most már mi is a DVTK család tagja vagyunk egy nagyon nagy dolog az életünkben. Régóta vágytunk arra, hogy egy magasabb szintre tudjunk emelkedni és ezzel a lépéssel fontos mérföldkőhöz érkeztünk. Ezt a nagy váltást a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek is köszönhetjük, akik végig támogattak minket. Biztos vagyok benne, hogy a DVTK neve alatt a miskolci műkorcsolya egy jóval magasabb szintre fog fejlődni. A kezdeti nehézségeken már túl vagyunk, ami azt jelenti, hogy beállt a rendszer, kiépítettük a struktúrát, amibe dolgozni szeretnénk, megvannak az edzőink és a gyerekeink. Mostanában tudtuk elkezdeni azt a munkát, aminek valós szakmai értéke és haszna van. Bízom benne, hogy rövid időn belül ennek a szakmai munkának szemmel látható eredménye is lesz.

- Versenyeredmények szempontjából milyen évet zártatok?
- Mi nem naptári évben számítjuk a szezont, így a szeptembertől kezdődő időszakot emelném ki, ahol a gyerekek hozták a tőlük várható szintet, de így hogy a lehetőségeink kibővültek jobb eredményeket is fogunk elérni a közeljövőben. Én és a csapatom versenycentrikusak vagyunk, ezért a lehető legtöbb versenyen részt veszünk, hogy a gyerekek rutint szerezzenek. Egy eredményt mindenképpen szeretnék kiemelni. A Junior korcsoportban induló Szoboszlai Tamás részt vett egy Világkupa versenyen, ami egy nagy dolog a mi életünkben.

- Jelenleg milyen bázissal, létszámmal dolgoztok?
- Leigazolt versenyzőink száma már meghaladja a negyvenet, de ez folyamatosan bővül. Biztos vagyok benne, hogy a szezon végére ez a szám jelentősen meg fog nőni. Az egyik legnagyobb célkitűzésünk, hogy az utánpótlás bázisunkat kiszélesítsük. Minden óvodás és iskolás korú gyermeket szeretettel látunk.

- Bemutatnád kérlek, hogy milyen szakmai stábbal dolgoztok?
- Szakmai vezetőnek engem kértek fel, amit nagy örömmel vállaltam el. Van egy rendkívűl jó edzői gárdánk, név szerint Handzó Csilla, aki már régóta komoly szerepet tölt be nálunk, továbbá Osváth Zsuzsa, Osváth Katica, Molnár Anikó, Gombos Viktória és Handzó Réka segítik a szakmai munkát, továbbá Lengyel Tamara is segít minket, aki a balett tanárunk. Minden edzőnek megvan a saját feladata, csapata, korosztálya. Egy jól működő rendszert építettünk ki.

- Mit vársz a 2019-es esztendőtől?
- Azt várom, hogy a meglévő versenyzőink fejlődjenek és sikeres versenyszezont zárjanak. Egy hónap múlva lesz a magyar bajnokság, ahol jóval több versenyzővel szeretnénk megjelenni, mint az elmúlt években, a fiatalabb korosztályt is szeretném elindítani a megmérettetésen. Áprilisban lesz egy versenyünk, ahol szintén a DVTK neve alatt szép sikereket akarunk elérni, erre az eseményre is nagyon készülünk. A másik nagy célkitűzésünk, hogy a bázisunkat növeljük és kiszélesítsük. Minél több gyerekkel szeretnénk megkedveltetni ezt a sportágat. Ami a nagy előnyünk, hogy együtt tudunk dolgozni a jégkorongosokkal és gyorskorcsolyázókkal annak érdekében, hogy a létszámot növeljük és a gyerekek a legmegfelelőbb képzést kapják. Tervezünk indítani szinkroncsapatot is, de ehhez még sokat kell dolgozunk és a létszámot is növelnünk kell  Úgy gondolom, hogy a kemény munka eredményeként 3-5 éven belül a magyar műkorcsolya sportág elitjéhez fogunk tartozni. Végezetül mindenkinek sikerekben gazdag boldog újévet szeretnék kívánni!